تاثیر ازدواج بر آلزایمر

مجموعه :سلامت روان

تاثیر ازدواج بر آلزایمر

طبق یک مطالعه که در فنلاند انجام گرفته است، داشتن زندگی مشترک با همسر در میانسالی میتواند به حفظ ذهن و حافظه ی شما کمک کند و حتی میتواند احتمال ابتلا به آلزایمر در دوره ی پیری را کاهش دهد.

آن ها ۱۵۰۰ نفر در سن ۵۰ سالگی را وارد مطالعه کرده و به مدت ۲۰ سال تحت نظر قرار دادند. آن افرادی که در سن ۵۰ سالگی شریک زندگی نداشتند، بیشتر از سایرین احتمال به ابتلا به مشکلات مغزی در سنین بالاتر را داشتند. در مورد افرادی که طلاق گرفتند و یا همسرشان فوت کرده بود، در مقایسه با افرادی که ازدواج کرده بودند و همسر داشتند، احتمال ابتلا به مشکلات مغزی در سال های بعدی زندگی، دو برابر بود. و جالب اینجاست، در صورتی که فرد تا ۷۰ سالگی همچنان مجرد باقی می ماند، این احتمال باز هم بیشتر میشد.

آلزایمر (1)

ممکن است شما بگویید که زندگی کردن با فردی که مشکل ذهنی دارد و حتی نمیتواند درست فکر و تمرکز کند، کار سختی است و احتمال اینکه این فرد از همسرش جدا شود، زیاد است. اما در واقع، این تاثیر در کسانی که بیوه شده بودند، بیشتر بود. با این وجود دیگر نمیتوانید مشکل را به گردن شخصیت فرد بی اندازید، مگر اینکه فرض کنیم فوت شدن همسر به خاطر قتل بوده است!

سایر مطالعات نیز به نتایج مشابهی رسیده اند، اما در برخی از آن ها گزارش شده است که مرد ها بیشتر از خانم ها از این فواید همسر داری بهره میبرند. اگر بخواهیم یک نتیجه ی کلی از این مطالعات بگیریم، میتوانیم بگوییم تمام مشغولیت های ذهنی که در زندگی مشترک به سراغتان می آید، در واقع یک تمرین ذهنی است که جلوی پیر شدن مغز شما را میگیرد.

ازدواج نکنید، آلزایمر می‌گیرید

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: ژنتیک، دیابت و فشار‌خون طولانی و کنترل نشده، افسردگی‌های طولانی، ضربات مکرر به سر، کشیدن سیگار و ازدواج نکردن می‌توانند در ایجاد آلزایمر مؤثر باشند.

سیدمسعود نبوی در گفت‌‌وگو با فارس اظهار کرد: آلزایمر از بین رفتن تدریجی خصوصیات و توانایی‌های شناختی فرد مثل حافظه، تکلم، قدرت قضاوت، توانایی شناخت و تشخیص در یک فرد است.

عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب ایران گفت: بر اثر ابتلا به آلزایمر، فرد این توانایی‌ها را در طول زمان بتدریج ازدست می‌دهد.این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: ژنتیک نقش مهمی در ابتلای افراد به آلزایمر دارد. سن ابتلا به آلزایمر از ۶۰ سالگی به بالاست و تا ۹۰ سالگی۴۰درصد افراد به آلزایمر مبتلا می‌شوند.

آلزایمر (4)

کرفس، هویج و اسفناج فشار خون را بالا می‌برد

یک متخصص تغذیه گفت: افرادی که فشارخون آنها بالاتر از ۱۶ است، به هیچ وجه به غذا نمک نزنند. مصرف سبزی، کرفس، کنگر، ریواس، چغندر (لبو)، شلغم، هویج و اسفناج برای این افراد مضر است.

سید‌علی کشاورز در گفت‌وگو با فارس درباره تاثیر تغذیه در افزایش فشار خون توضیح داد: با افزایش وزن و چاقی، خطر افزایش فشار خون در افراد بیشتر می‌شود که مصرف بی‌رویه نمک در غذا می‌تواند این امر را تشدید کند.

وی به افرادی که دچار فشار خون بالا هستند توصیه کرد که دریافت نمک را محدود کنند و اگر فشار خون آنها بالاتر از ۱۶ است به هیچ وجه به غذا نمک نزنند، چون در حالت طبیعی در انواع مواد غذایی نمک وجود دارد که نیاز بدن را تامین می‌کند.

آلزایمر (3)

سبزی، کرفس، کنگر، ریواس، چغندر (لبو)، شلغم، هویج و اسفناج مواردی است که این متخصص تغذیه مصرف آن را برای آنهایی که فشار خون بالا دارند، مضر دانست و گفت: اضافه وزن و چاقی نیز عاملی در افزایش فشار خون است که با فعالیت بدنی روزانه بویژه پیاده‌روی در روز به کاهش وزن کمک شایانی می‌کند.

آلزایمر (2)

مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران مصرف غذاهای فست‌فود را به دلیل چاشنی و نمک فراوان نامناسب دانست و افزود: رعایت در مصرف برنج و نشاسته هم می‌تواند در کاهش فشار خون موثر باشد.

پاسخی بگذارید

جدیدترین مطالب
پربیننده هفته
پربیننده ماه

مطالب طنز و سرگرمی

استاتوس ها